Hotelierul Mohammad Murad: Aştept avizele să aducem 32 de angajaţi din Etiopia

13 iun 2018 Autor: Mirabela Tiron

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din ţară, care controlează 800 de camere în unităţi hoteliere pe litoralul românesc, dar şi hoteluri în Capitală, caută să aducă forţă de muncă din străinătate, pentru a completa deficitul de angajaţi.

„Aştept avizele pentru a aduce, pentru început, 32 de angajaţi din Etiopia. În total, avem nevoie de încă 120 de angajaţi pentru hotelurile de la mare, dar nu găsim. Oferim echivalentul a 500 de euro net pentru o cameristă, dar tot nu găsim. Cred că în România cea mai mare problemă în mo­mentul de faţă, pe lângă instabilitatea legislativă, este gă­sirea forţei de muncă. Este greu să aducem românii din afară, cred că piaţa muncii se va stabiliza dacă începem să adu­cem angajaţi din alte ţări“, a spus pentru ZF Mo­ham­mad Murad. El afirmă că pentru locurile de muncă din tu­rism, ce solicită personal necalificat, nu se mai găsesc candidaţi. Recent şi hotelierul Nicoale Bucovală, proprie­tarul complexului Steaua de Mare din Eforie Nord, afirma că a depus o cerere pentru aducerea a 20 de angajaţi din Republica Moldova şi că importul de forţă de muncă este foarte dificil. Hotelierii de pe litoral caută forţă de muncă pentru sezonul de vară, când deschid unităţile hoteliere.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.