Hasit, o companie germană care face mortar pentru construcţii, a investit 4,5 mil. euro într-o fabrică nouă în Bolintin-Deal

19 mai 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Hasit România, subsidiara locală a grupului german producător de materiale de construcţii Fixit, a investit 4,5 mil. euro într-o fabrică de mortare uscate şi tencuieli în localitatea Bolintin-Deal de lângă Bucureşti. Noua unitate de producţie a început să funcţioneze la 1 mai.

Spaţiul fabricii a fost cumpărat de la compania italienească Tassullo, care producea anterior aceleaşi materiale şi care a intrat în faliment, potrivit oficialilor Hasit România. Astfel, investiţia de 4,5 milioane de euro cuprinde atât preţul plătit pentru fabrica deţinută înainte de italieni, cât şi mai multe retehnologizări, modernizări şi renovări ale facilităţilor de producţie şi ale birourilor, făcute de Hasit.

Germanii mai au o fabrică în Turda şi plănuiesc să mai deschidă două.

„În viziunea noastră, cu patru fabrici amplasate strategic în România, am putea deservi mai bine clienţii interesaţi de produsele noastre. Avem Turda, acum avem şi Bucureştiul, iar pentru următoarea fabrică - ce va fi situată în vestul ţării - avem deja aprobarea acţionariatului cu privire la demararea investiţiei anul viitor. Cel de-al patrulea punct este deja marcat pe harta noastră de dezvoltare, în Moldova, în zona oraşului Roman“, spune Bogdan Roman, directorul general al Hasit România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.05.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.