Grupul britanic DS Smith a finalizat preluarea EcoPack şi EcoPaper pentru care a plătit 208 mil. euro. Miles Roberts, group CEO: Achiziţia ne asigură o cotă de 10-15% pe piaţa românească

7 mar 2018 Autor: Mirabela Tiron

DS Smith plc a finalizat achiziţia EcoPack şi EcoPaper din România, o tranzacţie estimată la 208 milioane euro, una dintre cele mai mari bifate în industria locală, iar acum se uită spre noi oportunităţi, potrivit oficialilor companiei.

„Analizăm constant oportunităţile de investiţii pe piaţa din România, pe care o estimăm la 600 de milioane de euro, cu un mare potenţial de creştere. Achiziţiile de acum ne asigură o cotă de 10-15% pe piaţa locală şi ne oferă oportunitatea de a fi mai activi pe această piaţă cu creştere accelerată ca efect al dezvoltării sectorului FMCG şi comerţului electronic“, a declarat pentru ZF Miles Roberts, Group Chief Executive al DS Smith plc.

Britanicii au demarat procesul de achiziţie în ultimul trimestru al anului trecut, cele două fabrici fiind controlate de Vladimir Cohn. Contactat de ZF, omul de afaceri nu a dorit să comenteze legat de tranzacţia finalizată. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.