Un grup francez a investit 8 mil. euro la Oneşti într-o fabrică de beţe din lemn pentru cafea şi îngheţată. Grupul are din 2007 o fabrică la Timişoara, cu 200 de angajaţi şi afaceri de 113 mil. lei în 2018

16 sep 2019 Autor: Ramona Cornea

Compania Smart Wood România, cu capital francez, care produce beţe de lemn pentru cafea şi îngheţată, a investit 8 milioane de euro în construcţia unei fabrici în Oneşti, judeţul Bacău, a doua unitate de producţie a grupului francez în România.

„Acum montăm echipamentele, sperăm să avem deschiderea oficială a fabricii pe 24 septembrie“, a declarat Florin Brăzdău, director general al Smart Wood România. Compania Smart Wood România a fost acceptată pentru a primi un ajutor de stat de 15 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie, potrivit datelor de la mfinante.ro. Noua fabrică din Oneşti va crea 100 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Smart Wood România face parte din grupul francez smartwood Group, fondat în 1928. Pe lângă fabrica pe care o construieşte în Oneşti, grupul mai are o unitate de producţie în Timişoara, deschisă în 2007.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.