Finanţe personale

Goldring, un broker cu o cotă de piaţă de doar 1,5%, este cel mai activ ca număr de listări la Bucureşti

30 iul 2019 Autor: Tibi Oprea

Virgil Zahan, director general al Goldring, casă de brokeraj cu doar 1,5% cotă de piaţă, dar cu cea mai intensă activitate în privinţa listărilor la bursa românească în ultimii doi ani, spune într-un interviu pentru Ziarul Financiar că în ceea ce priveşte aducerea de noi companii pe bursă or să rămână cel puţin la fel de activi ca şi în anii trecuţi şi că sunt în discuţii cu mai multe companii care se gândesc să apeleze la piaţa de capital ca sursă de finanţare.

„Pe de o parte, sunt deja câteva companii împreună cu care identificăm cele mai bune alternative de finanţare şi promovare (obligaţiuni/acţiuni). Pe de altă parte, în ceea ce priveşte listarea, pot spune că suntem în discuţii mai avansate cu o companie specializată în marketing şi comunicare, o companie din domeniul automotive care pregăteşte un produs autentic românesc cu avantaje competitive mult aşteptate de piaţa românească şi, bineînţeles, companii din domeniul IT. Am identificat şi două branduri româneşti, foarte cunoscute publicului, ale căror nume ar atrage investitori noi în piaţă şi care ar aduce alte două sectoare la bursa românească, dar discuţiile sunt încă în stadiu incipient“, spune Zahan.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.