Ford a prezentat la Frankfurt noul Puma, SUV-ul urban care va fi produs la fabrica din Craiova

10 sep 2019 Autor: Bogdan Alecu

Ford a venit la Salonul Auto de la Frankfurt cu o gamă de vehicule electrificate care va depăşi gama de modele cu motorizări convenţionale benzină şi diesel până în 2022 şi lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa.

Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer şi Tourneo Custom şi noua generaţie a SUV-ului Kuga - primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid şi plug-in hybrid. Noul Ford Puma, care va fi produs din acest an la uzina din Craiova, va intra pe unul dintre cele mai dinamice segmente de piaţă din Europa, cel al  SUV-urilor mici şi crossoverelor.

Per total, în primul semestru s-au livrat 1,18 mil. de SUV-uri în Europa pe acest segment, în urcare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut. Din total, 180.000 de unităţi, sau unu din şapte SUV-uri, au fost produse în România, de Ford la Craiova sau de Dacia la Mioveni. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.