Florin Vasilică, şeful pe tranzacţii EY: Niciodată în ultimii 100 de ani România nu s-a aflat într-o conjunctură mai favorabilă

11 mar 2018 Autor: Cristina Rosca

Pentru România, contextul anului trecut a fost cel mai bun, atât din punct de vedere macroeconomic, cât şi geopo­li­tic, crede Florin Vasilică, partener şi head of transaction ad­visory services în cadrul com­paniei de audit şi consultanţă EY. Acest lucru s-a reflectat şi în piaţa de fuziuni şi achiziţii care a crescut, atât în volum, cât şi ca valoare medie.

„Niciodată în ultimii 100 de ani nu s-a aflat piaţa locală într-o conjunctură mai favorabilă. Ca întotdeauna, există şi puncte de procupare la nivel macroeco­no­mic - venite în principal din sec­torul fiscal, dar şi din relaţia cu Uniu­nea Eu­ro­peană“, spune executivul.

„Există lichidităţi în piaţă, iar acest lucru s-a văzut şi în piaţa de M & A. Mă feresc să dau cifre pentru că multe dintre tranzacţii nu au valoarea publică, iar informaţiile sunt limitate. Este greu să faci comparaţii.“

 

 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.