Finanţe personale. Transgaz, Romgaz, Purcari au cele mai mari marje de profit din indicele BET

19 mar 2019 Autor: Liviu Popescu

Transgaz, Romgaz şi vinăriile Purcari sunt emitenţii din structura indicelui principal BET care înregistrează pe baza rezultatelor financiare pentru 2018 cele mai ridicate marje ale profitului net, indicator care arată în procente cât de profitabilă este activitatea unei companii, potrivit datelor agregate de analiştii de la BT Equity Research.

„Investitorii se uită la marja de profit ca să îşi dea seama de atractivitatea sectorului respectiv. Cu cât marja de profit este mai mare, cu atât compania îşi poate permite să investească mai mult în activitate, să suporte mai uşor diverse majorări imprevizibile ale costurilor operaţionale şi de finanţare, deci riscul companiei, făcând abstracţie de alte variabile, este în general mai mic. În plus companiile cu marje ridicate în general pot să îşi răsplătească investitorii cu dividende atractive“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria AM, pentru ZF.

Transgaz este prima companie de stat din prima ligă bur­sieră care a anunţat propunerile de dividende către ac­ţio­nari, respectiv un randament de 6,4% la preţurile curente de tranzacţionare, adică jumătate din profitul net pe 2018.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.