Finanţe personale. Investiţiile în fonduri de acţiuni au adus randamente de până la 22% din septembrie 2018 încoace

21 oct 2019 Autor: Tibi Oprea

Cele mai performante zece fonduri locale de acţiuni au livrat investitorilor în ultimele 12 luni randamente cuprinse între 21,6%, cum este cazul ETF-BET Tradeville, adminis­trat de Vanguard Asset Management, şi până la 13,8% în cazul BT Maxim, administrat de BT Asset Management, potrivit datelor la septembrie 2019 agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România.        

Spre comparaţie, indicele principal BET a înregistrat o creştere de 13,8% în perioada dintre septembrie 2018 şi septembrie 2019, în timp ce BET-BK, indice de referinţă pentru administratorii de fonduri, a avut un avans de 10,5% în această perioadă. „Ca investitor, prin intermediul fondurilor de acţiuni poţi investi în toată piaţa. În ultima perioadă, fondurile locale de acţiuni au fost o variantă mult mai bună decât de­po­zitele bancare, de exemplu, întrucât au livrat randamente peste inflaţie. În general, fondurile de acţiuni sunt mai sigu­re şi decât investiţiile directe în acţiuni listate la Bursă, deoarece dispersarea riscului se face pe întreaga piaţă“, spune analistul Dragoş Cabat pentru ZF.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.10.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.