Finanţe personale. Brokerii acuză manipularea Bursei: ASF trebuie să spună cine a vândut şi cine a cumpărat pe baza OUG 114

12 feb 2019 Autor: Tibi Oprea

Brokerii de la Bursă sunt extrem de nervoşi pe situaţia creată de apariţia OUG 114, care a introdus taxa bancară plus majorări sau noi taxe pentru companiile din energie, telecom şi pariuri.

Acţiunile de la Bursă, în special băncile, au avut fluc­tuaţii foarte mari, piaţa mişcându-se în funcţie de de­claraţiile oficialilor guvernului, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici şi consilierul premierului Darius Vâlcov.

„Unii pierd, alţii fac bani. O să vedeţi că, fără nicio explicaţie, mai ales în decembrie şi ianuarie, luni în care ne-am obişnuit că toate bursele cresc, pe BRD sau pe BT zilnic s-a tran­zacţionat considerabil mai mult. Companiile se poziţionau în funcţie de rezultatele la nouă luni, asta s-a întâmplat în ultimii 2-3 ani. ASF ar trebui să analizeze şi să facă cunoscut cine a vândut şi cine a cumpărat înainte şi după anunţul OUG 114, sunt obligaţi, pentru că poate cineva a beneficiat de pe urma acestei ordonanţe şi a acestor declaraţii cărora nu le văd rostul“, spune un broker într-o discuţie cu ZF.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.