Fashion Days: Vrem să creştem, dar să devenim şi profitabili

19 iul 2018 Autor: Ioana Nita

Fashion Days, retailerul online de modă deţinut de compania locală Dante Internaţional, care operează şi businessul eMag, vrea să devină profitabil începând cu anul fiscal 2019-2020 (aprilie 2019-martie 2020), potrivit lui Robert Berza, CEO-ul magazinului online.

„Proiecţiile noastre ne arată că vom fi profitabili pe anumite segmente de timp şi în anul acesta fiscal, însă în anul fiscal 2019-2020 vom fi complet pe profit, conform estimărilor interne.“ El a menţionat de asemenea că Fashion Days are în continuare în plan să crească businessul, însă nu oricum, ci corelat cu profitabilitatea. Astfel, pentru anul în curs, ţinta de creştere a retailerului online este peste media pieţei de profil de circa 10-15%.

De la înfiinţarea Fashion Days în 2009 de către un grup de investitori din Elveţia, şi până în prezent, retailerul online nu a raportat profit în niciun an, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

În 2016, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date, compania Fashion Days Shopping SRL, care gestiona magazinul online cu acelaşi nume, a avut afaceri de 228 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, şi o pierdere netă de 14 mil. lei, dublă comparativ cu 2016. Începând din 2017, businessul Fashion Days este integrat în cadrul Dante International, compania care gestionează şi eMag – cel mai mare retailer online din România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.