Familia Nusco vrea să construiască un nou proiect rezidenţial în Pipera pentru corporatişti: Blocuri de tip zgârie nori pe 55.000 de metri pătraţi

miercuri, 21:25 Autor: Bogdan Alecu

Familia Nusco, care deţine producătorul de uşi Pinum şi mai multe terenuri în zona de nord a Bucureştiului, a demarat obţinerea de autorizaţii pentru un nou proiect rezidenţial pe care intenţionează să-l dezvolte între Pipera şi Barbu Văcărescu, potrivit datelor Primăriei Capitalei.

Terenul viitorului proiect are o suprafaţă de 55.273 mp. Potrivit anunţului de intenţie, planul urbanistic iniţial are ca scop edificarea unui ansamblu de imobile cu funcţiune mixtă şi regim de înăţime 2S plus P plus 11E plus etaj tehnic. Funcţiunea principală propusă este cea de locuinţe, dar vor putea fi realizate şi funcţii de comerţ şi servicii.

În condiţiile în care anunţul de intenţie a fost înregistrat la jumătatea lunii mai, cel mai probabil lucrările vor demara în 2020.

Grupul va intra astfel în concurenţă cu proiectul Cloud9 dezvoltat de partea cealaltă a şoselei Pipera, unde omul de afaceri Alin Niculae, cunoscut pentru businessul Oscar Downstream, construieşte în prezent peste 800 de apartamente.

Tot în Pipera, spre rondul OMV, în Voluntari, israelienii de la Hagag vor să construiască un proiect rezidenţial cu 1.350 de apartamente, iar în apropiere, cei de la Prime Kapital vor să demareze în vara acestui an proiectul Avalon Estate cu 733 de locuinţe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.