Euroins a făcut profit brut de 57 mil. lei la 9 luni 2017, de două ori mai mult decât în 2016

22 ian 2018 Autor: Anelis Baciu

Euroins, a doua cea mai mare companie de asigurări ge­nerale şi unul dintre principalii jucători pe RCA, a în­chis primele nouă luni ale anului trecut cu un profit brut de 24,5 mil. leva, echivalentul a 57 mil. lei, potrivit infor­ma­ţi­ilor publicate la Sofia. Faţă de primele nouă luni din 2016, rezultatul brut al Euroins este de peste două ori mai mare.

Obţinerea de profit din vânzarea de asigurări RCA şi mai ales dublarea câştigului pare o performanţă extraodinară pentru Euroins care în 2015 înregistrase cea mai mare pierdere din piaţă, de aproape 300 milioane de lei. În 2016 asigurătorul a reuşit să se redreseze şi a încheiat anul cu un profit net de 29 milioane de lei.

„Compania a început să realizeze subscrieri RCA pe segmente mai profitabile ca urmare a implementarării unei segmentări a clienţilor bazată pe cel puţin trei criterii“, explică reprezentanţii Eurohold, grupul bulgar care deţine Euroins.  

În timp ce profitul s-a dublat, afacerile Euroins au crescut cu aproximativ 36%, până la 372,5 milioane de leva, echivalentul a 867 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.