Eliberarea de provizioane a lăsat Raiffeisen un profit de 74 mil. euro, mai mare cu peste 15% faţă de anul trecut

14 nov 2017 Autor: Anelis Baciu

Grupul austriac Raiffeisen a obţinut un profit net de 74 mil. euro în România în intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, cu 10 mil. euro mai mult decât în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit unui raport publicat la Viena.

Îmbunătăţirea profitului net al grupului Raiffeisen în România este datorată în principal unor venituri excep­ţio­nale încadrate la categoria „alte rezultate“ în valoare de 22 mil. euro.

Potrivit Raiffeisen România, în această categorie de venituri este vorba în mare parte de retratarea provizioa­nelor aferente legii dării în plată, dar şi alte provizioane de risc, după clarificarea cadrului legal.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 1%, până la 194 mil. euro, în pofida creşterii mai susţinute a stocului de cre­dite. În termeni absoluţi creşterea veniturilor nete din do­bânzi este de 2 mil. euro. Încasările nete din comi­sioane au avut de suferit mai mult, înregistrând un declin de peste 6% în primele nouă luni din 2017, până la 128 mil. euro.

Activitatea grupului Raiffeisen în România a fost mai intensă în primele nouă luni din acest an, atât stocul creditelor, cât şi cel al depozitelor majorându-se. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.