Antreprenori locali

Dorel Goia de la Teraplast mai vrea o fabrică în Europa Centrală, după cea din Serbia

15 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Omul de afaceri Dorel Goia, acţionarul majoritar al companiei producătoare de materiale de construcţii Teraplast din Bistriţa, are în vizor ţările care se află în regiunea Europei Centrale în vederea deschiderii de noi fabrici, după ce anul trecut a demarat producţia de panouri termoizolante într-o fabrică din Serbia.

„Ne uităm la ţările din regiune pentru noi fabrici. Cel mai mult ne-ar conveni să deschidem una în Polonia, pentru că este o ţară mare şi a creat, de-a lungul timpului, o şcoală de business importantă“, spune Dorel Goia.

Intenţia Teraplast vine în condiţiile în care, până acum, interesul s-a manifestat mai ales în sens invers, dinspre Polonia către România. Anul trecut, valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Polonia a depăşit pentru prima dată cifra de 5 miliarde de euro, însă exporturile Poloniei pe piaţa locală sunt duble faţă de cele ale României în Polonia, acestea din urmă situându-se în 2017 la 1,8 miliarde de euro. Principalul produs pe care România îl vinde către Polonia este automobilul Dacia.

Teraplast are în România circa 700 de salariaţi în România şi alţi 50 în fabrica din localitatea Leskovac din Serbia, pe care a inaugurat-o spre finalul anului trecut.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.