Dezvoltatorii imobiliari: Noi construim parcări şi clădiri, dar autorităţile locale trebuie să facă drumuri de acces şi străzi

20 oct 2019 Autor: Alexandra Cepăreanu

Autorităţile locale trebuie să lucreze împreună cu dezvoltatorii imobiliari pentru a crea comunităţi care să funcţioneze şi pentru a putea oferi comunităţilor toate facilităţile de care au nevoie, au spus dezvoltatorii imo­bi­liari prezenţi în cadrul unei confe­rin­ţe organizate de AREI (Asociaţia In­ves­titorilor Stră­ini în Real Estate) în par­teneriat cu Ziarul Financiar.

„Rolul nostru este reprezentantiv în crearea comu­ni­tăţilor, dar trebuie ca mediul admi­nis­tra­tiv, cel privat şi cel public să lucre­ze împreună. Comu­ni­tatea este prezentă, dar trebuie ajutată să funcţioneze“, a spus Florin Furdui, country manager Portland Trust.

Robert Ioniţă, head of Legal NEPI Rockcastle, a spus că pentru a putea dezvolta Capitala este nevoie ca instituţiile locale să construiască drumuri de acces şi străzi în zonele în care ei dezvoltă proiecte de clădiri de birouri, clădiri rezidenţiale sau parcări, nu să închidă proiecte pentru că zona s-ar aglomera prea tare din cauză că se ridică o nouă clădire.

„Trebuie să lucrăm împreună. Noi construim parcări şi clădiri, iar autorităţile locale fac străzi. Trebuie să fie o sinergie între noi“, a susţinut Robert Ioniţă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.