Cristian Roşu, ASF: Vânzările de asigurări au crescut cu 7% în T1/2019, până la 2,7 miliarde lei

20 mai 2019 Autor: Anelis Baciu

Companiile locale de asigurări au vândut poliţe în valoare de 2,72 mld. lei în primul trimestru (T1) din 2019, în creştere cu aproximativ 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit cifrelor prezentate de Cristian Roşu, vicepreşedinte al ASF responsabil de sectorul asigurărilor în cadrul FIAR 2019. Spre comparaţie, pe tot anul 2018 piaţa de asigurări a urcat cu 4,5%.

Asigurările generale au bifat un plus de 7%, în timp ce poliţele de viaţă au crescut cu 9%.

„Primele brute subscrise la nivel de piaţă au crescut cu aproximativ 7% în primul trimestru din 2019 comparativ cu primul trimestru din 2018, până la 2,72 mld. lei. Din această valoare, 969,8 mil. lei au reprezentat subscrierile pe segmentul RCA, în creştere cu 5%. O creştere de 5% a fost înregistrată şi la nivelul numărului de contracte RCA, până la 5,78 milioane. Se constată şi o creştere a daunalităţii cu 11%, dar şi o creştere de 10% a tarifelor de referinţă“, a precizat Roşu.

Vicepreşedintele ASF a punctat că deşi tarifele de referinţă la RCA au crescut la nivel de piaţă, la nivelul primelor efective (care iau în calcul şi discountul oferit de asigurători în cazul în care nu au fost înregistrate daune), nu s-au constatat dinamici îngrijorătoare.

Vânzările de poliţe RCA generează 45% din totalul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor generale şi reprezintă astfel principala sursă de venit pentru asigurătorii locali.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.05.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.