Costul importului de personal asiatic este de circa 4.000 de lei/lună per angajat

16 mai 2019 Autor: Mircea Nica

Angajaţii asiatici acceptă să muncească în România pentru că rata şomajului este foarte mare la ei, iar salariile sunt foarte mici, spune Melania Dinică, CEO al firmei de recrutare International Work Finder, care a adus pe piaţa locală aproximativ 600 de asiatici în 2019.

„Dacă luăm ca exemplu Sri Lanka, pentru a aduce un muncitor necalificat în România, cu un program normal de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, salariul trebuie să pornească de la 400 de dolari net, plus asigurarea de cazare şi tichete de masă. În total, tot pachetul salarial pe care ar trebui să îl asigure compania care vrea să angajeze un muncitor asiatic este de aproximativ 4.000 de lei/lună.“

 Muncitorii asiatici preferă România în loc de Arabia Saudită, care ar fi mai accesibilă, datorită salariilor mai mari, aproape duble faţă de Arabia Saudită.

„Asiaticii acceptă să muncească în România pentru că rata şomajului este foarte mare la ei, iar salariile sunt foarte mici. De exemplu, muncitorii din Nepal au un salariu de aproximativ 80-100 de dolari, iar cei din Vietnam ajung până la 150 de dolari“, a spus ea la ZF Live.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.