Antreprenori locali

Continuă galopul pentru brandurile Tei ale Roxanei Maftei: plus 34% în farmacie, 100% la magazinele Bebe Tei

21 aug 2018 Autor: Mirabela Tiron

Lanţul de farmacii Tei şi magazinele Bebe Tei, con­tro­late de antreprenoarea Roxana Maftei, au finalizat S1/2018 cu o cifră de afaceri totală de 334 de milioane de lei, în creştere cu două cifre faţă de perioada similară din 2017, potrivit calculelor ZF şi datelor de la oficialii companiei.

„În primul semestru din acest an Farmacia Tei a avut o cifră de afaceri de 208 milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului trecut, iar Bebe Tei a avut o cifră de afaceri de 126 milioane de lei, faţă de 62 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut“, a spus pentru ZF Roxana Maftei, acţionarul companiilor.

Din Farmacia Tei s-a desprins businessul Bebe Tei, primul supermarket cu articole pentru copii.

Anul trecut, lanţul s-a extins în centrul comercial Plaza din Bucureşti, unde antreprenoarea a intrat cu o farmacie Tei şi un magazin Bebe Tei, pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în total, în locul Debenhams, retailerul britanic de modă. Farmacia din centrul comercial Plaza este a patra farmacie a lanţului Tei pe care îl controlează antreprenoarea Roxana Maftei.

Cele două lanţuri se remarcă prin diversitatea produ­selor (peste 360 de furnizori pentru Bebe Tei şi peste 350 de furnizori pentru Farmacia Tei), dar şi accesibilitatea lor, prin prezenţa în online şi raportul preţ/calitate.

Farmacia Tei şi Bebe Tei au raportat anul trecut afaceri totale de 465 de milioane de lei (100 de milioane de euro), potrivit oficialilor companiei. Lanţul Farmacia Tei are 350 de angajaţi, în timp ce magazinele Bebe Tei au ajuns la 250 de salariaţi, potrivit ultimelor date.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.