Conform anunţurilor de recrutare, gigantul Bank of China vine în România. Răspunsul BNR: Bank of China nu a făcut până acum nicio solicitare de acreditare pentru a desfăşura activitate de bancă comercială

14 aug 2019 Autor: Claudia Medrega

Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume deţinute de statul chinez, îşi deschide sediu în România, în ultima perioadă iniţiind un proces de recrutare de perso­nal. Banca îşi caută noii angajaţi prin intermediului gru­pului Adecco România, liderul pieţei locale de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar.

Bank of China caută preferabil candidaţi familiarizaţi cu limba şi cultura chineză, vorbirea limbii chineze fiind un atu la angajare, potrivit anunţurilor de recrutare pen­tru poziţii precum cea de office manager. Totodată, can­didaţii trebuie să aibă o atitudine proactivă („can-do“ attitude), să lucreze eficient sub presiunea termenelor limită şi să poată desfăşura mai multe activităţi şi proiecte simultan.

Bank of China nu a făcut până acum nicio solicitare de acreditare la Banca Naţională a României pentru a desfăşura activitate de bancă comercială, potrivit informaţiilor comunicate de BNR pentru ZF. În acest context, publicarea anunţurilor de recrutare pentru viitorii „bancheri“ relevă faptul că angajaţii nu vor desfăşura activităţi de banking clasice pentru care este absolut necesară primirea acordului BNR.

Prin urmare Bank of China ar putea să se implice în finanţarea unor proiecte de investiţii, cum ar fi cele de infrastructură, să facă plasamente în titluri de stat sau alte activităţi ce nu implică acordarea de credite sau gestionarea depozitelor populaţiei.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost “n perioada 28 februarie - 5 martie “ntr-o visită oficială “n Republica Populară Chineză, la invitaţia guvernatorului băncii centrale a Republicii Populare a Chinei, Gang Yi.†Delegaţia BNR a avut “ntâlniri atunci şi cu conducerea băncii centrale chineze, cu conducerea Bank of China şi cu cea a Asian International Infrastructure Bank.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.