Antreprenori locali

Confind Câmpina vrea să ajungă la câteva mii de hectare de teren agricol

10 mar 2014 Autor: Ioana David

Confind din Câmpina (Prahova), producător de echipamente şi instalaţii petroliere controlat de omul de afaceri Ioan Simion, a achiziţionat 240 ha de teren agricol şi vrea să continue cumpărările pentru a ajunge la câteva mii de hectare.

„Confind a cumpărat în septembrie (2013 - n.red.) 240 de hectare de teren în zona Balş pentru agricultură. Am achiziţionat de la un singur proprietar care s-a chinuit mai mult timp să comaseze această suprafaţă. Acesta este primul an în care începem să lucrăm terenul. Preţul unui hectar de teren este de aproximativ 3.600 de euro“, a spus Ioan Simion.

Confind are 1.400 de angajaţi, iar anul trecut a avut afaceri de 63 mil. euro. Achi­zi­ţiile de teren fac parte din planul companiei de a-şi diversifica activitatea. „Suntem în discuţii pentru a achiziţiona şi alte suprafeţe în aceeaşi zonă (Balş - n.red.) şi vom fructifica ocaziile ce se vor ivi. Vom continua dezvoltarea cu investiţii în ferme de animale şi ne dorim să avem integrat întregul lanţ de producţie. (...) Ne dorim să achiziţionăm câteva mii de hectare de teren pentru a ajunge o fermă adevărată.“

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Ioan Simion despre diversificarea afacerii

- afacerile Confind în 2013, estimările pentru 2014

- planurile de investiţii pentru acest an

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.