Compania Cramele Recaş a urcat pe primul loc în topul celor mai mari producători de vinuri

11 iul 2019 Autor: Mădălina Panaete

Cramele Recaş, cea mai mare companie din grupul cu acelaşi nume, a urcat pe primul loc în topul compa­niilor producătoare de vinuri, după ce şi-a majorat afacerile cu 22%, la 181 mil. lei, arată datele din cata­logul ZF Cei mai mari jucă­tori din economie 2019. Podiumul este completat de Jidvei şi Cotnari.

Piaţa vinului românesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu, românii fiind tot mai atraşi de licoarea lui Bacchus în timp ce producătorii încep să fie tot mai atenţi la cum „plămădesc“ vinurile. Anul trecut producţia de vin a ajuns la  peste 5 mi­lioane de hectolitri. Această valoare plasează România pe locul 12 la nivel mondial şi 6 european, suflând în ceafa Portugaliei, unul dintre marile nume în ceea ce priveşte producţia licorii lui Bacchus. Producţia de vin a României a avansat cu 18% anul trecut, jucătorii vorbind de un an excepţional din punct de vedere cantitativ. Pe de altă parte, pro­ducătorii români îşi fac loc cu greu pe pieţele internaţionale, în timp ce vinul românesc continuă să fie considerat unul ieftin. Astfel, doar 3,5% din producţie merge la export.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.