Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul Coca-Cola în România, afaceri de 2,7 mld. lei în 2019, plus 9%

25 mai 2020 Autor: Mădălina Panaete

Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi de pe plan local, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 2,76 miliarde de lei (581 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Rezultatul vine după ce vânzările în volum au avansat cu 5,6% faţă de anul precedent, arată datele din ultimul raport anual al companiei Coca-Cola Hellenic.

Conform calculelor făcute de ZF, compania a vândut în 2019 peste 1,1 miliarde de litri de băuturi răcoritoare, cifră care se situează peste nivelul înregistrat în 2008, ultimul an de boom economic pentru România înainte de criza economică internaţională. De altfel, cifra de afaceri raportată în 2019 este la cel mai înalt nivel din istoria de aproape 30 de ani a gigantului pe plan local.

 Producătorul are trei unităţi de producţie pe plan local, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei şi peste 1.400 de angajaţi.

Grupul Coca-Cola HBC activează în 28 de ţări şi este controlat de Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), o companie controlată la rândul său de familia David-Leventis şi The Coca-Cola Company (23% din acţiuni). Ca volume vândute, România este a patra piaţă pentru Coca-Cola Hellenic, după Rusia, Italia şi Nigeria.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.