City Insurance şi Euroins au rămas liderii pieţei RCA în T1 2018, dar şi-au redus puternic vânzările

11 iul 2018 Autor: Anelis Baciu

Primul trimestru din 2018 a adus evoluţii surprin­ză­toare la nivelul vânzărilor companiilor RCA, în condiţiile în care ju­cători consacraţi precum City Insurance sau Euro­ins au înregistrat scăderi de peste 20% ale afacerilor, ara­tă datele ASF.

Dinamica la nivelul vân­ză­rilor celor doi ju­că­tori este sur­prin­zătoare în contextul în care an­terior afa­ce­rile lor creşteau de la tri­mestru la trimestru.

În pofida re­du­cerii expu­ne­rii, City şi Euro­ins şi-au păstrat po­ziţiile în clasa­ment după pri­mele trei luni din an. City este în con­tinuare lide­rul pieţei de pro­fil, cu o cotă de pia­ţă de 28,2%, în scădere de la 31,6% la finalul lunii martie 2017.

Reducerea vânzărilor RCA a costat City primul loc în clasamentul general (asigurări de viaţă şi generale), acesta revenind după un an la Allianz-Ţiriac.

În cazul Euroins pierderea de cotă de piaţă a fost mai redusă decât în cazul City, asigurătorul controlat de grupul bulgar Eurohold având la finalul lunii martie 25,2% din piaţa RCA, în scădere de la 27,7% în martie 2017. În timp ce liderii pieţei au decis să facă un pas în spate, Asirom a revenit puternic în piaţa RCA, marcând o creştere de aproape 60%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.