Celebrul antrenor Darren Cahill, la Cluj: Ca tenisul să meargă înainte, este necesar ca sumele mari distribuite la jucătorii de top să fie direcţionate şi către baza clasamentului

16 iun 2019 Autor: Sorin Pâslaru

Sumele de zeci de milioane de euro care se vehiculează astăzi în tenisul profesionist la nivel mondial trebuie să se îndrepte mai mult către baza clasamentului pentru ca mişcarea sportivă profesionistă să obţină mai multe rezultate şi să evolueze în continuare, a explicat Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, în cadrul sesiunii SportsTalks, moderată de Sorin Pâslaru, redactorul-şef al Ziarului Financiar, şi desfăşurată în cadrul evenimentului SportsFestival, organizat la Cluj săptămâna trecută. În acest moment, în circuitul profesionist ATP, practic toţi jucătorii de la locul 101 până la locul 3.000 îi susţin pe primii 100 de jucători. Un jucător profesionist cheltuie cel puţin 60.000 de euro pe an pentru a fi prezent în turneele necesare accederii în top. Darren Cahill a răspuns la întrebări legate de evoluţia tenisului de la debutul său din 1984 şi până în prezent, într-un eveniment care a reunit la cea de-a II-a ediţie atât foşti cât şi actuali sportivi, deschizând o conversaţie cu preşedinţi de federaţii şi lideri de business. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.