Cele trei hoteluri de cinci stele din Cluj fac împreună afaceri cât un singur hotel de top din Capitală

16 iun 2019 Autor: Mirabela Tiron

Cele trei hoteluri de cinci stele din Cluj-Napoca, respectiv Opera Plaza, City Plaza (rebranduit Double Tree by Hilton) şi Grand Hotel Italia, fac împreună afaceri de 50 de milioane de lei, cât o singură unitate de profil din Capitală, ca de exemplu hotelul Sheraton.

Businessul cumulat al celor trei unităţi de cazare a stagnat anul trecut ca urmare a evoluţiei diferite în cazul fiecăruia în parte. Doar două din cele trei hoteluri au reuşit să îşi crească cifra de afaceri anul trecut, în timp ce profit a obţinut doar unul din ele.

Cluj-Napoca, al doilea pol de business al ţării după numărul de firme prezente, are 68 de hoteluri, cu 6.300 de locuri, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Capacitatea totală de cazare se ridică la aproape 12.000 de locuri în toate structurile turistice.

Anul trecut, la Cluj s-a deschis o altă unitate de cinci stele, hotel Platinia, cu 121 apartamente, parte a proiectului imobiliar Platinia Shopping Center & Hotel.

Cele mai recente date de la Statistică arată că în hotelurile şi celelalte structuri turistice din Cluj-Napoca s-au cazat anul trecut 656.000 de turişti, faţă de 633.000 de turişti anul anterior. Dintre aceştia 141.000 au fost vizitatori străini anul trecut, mai arată datele de la Statistică. La nivel naţional funcţionează 1.545 de hoteluri, cu o capacitate de cazare de 190.000 de paturi, arată ultimele date de la Statistică.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.