Finanţe personale

Cele 16 companii din indicele bursier BET au avut afaceri de 31 mld. lei în S1/2019, cu un profit de 7,1 mld. lei. Marja de profitabilitate a fost de 22,7%, pe care analiştii o consideră „una foarte bună“

19 aug 2019 Autor: Tibi Oprea

Cele 16 companii din componenţa indicelui princi­pal BET, referinţa Bursei de la Bucureşti, au realizat în total afaceri de circa 31,3 mld. lei în primul semestru al anului 2019, în creştere cu 15,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce profitul generat de acestea a fost de 7,1 mld. lei, mai mare cu 39,3% faţă de S1/2018, potrivit rezultatelor financiare aferente S1/2019.

„Rezultatele primului semestru menţin emitenţii listaţi la BVB la un nivel atractiv prin prisma analizei fundamentale. Creşterea economică se reflectă, după cum era de aşteptat, şi în evoluţia financiară a companiilor listate“, spun analiştii de la Prime Transaction.

În prima jumătate a anului 2019 s-a menţinut trendul ascendent al rezultatelor financiare ale companiilor din prima ligă bursieră. În ceea ce priveşte veniturile, cea mai mare creştere a fost înregistrată de către Fondul Proprie­ta­tea (FP), în contextul în care emitentul şi-a dublat veni­turile în primele şase luni ale anului 2019, la 1,7 mld. lei.

Creşterea veniturilor FP a fost influenţată de veniturile din dividende mai mari şi de reevaluarea deţinerilor de acţiuni.

În S1/2019, Fondul Proprietatea şi-a lichidat participaţia de 2,4% pe care o avea la BRD pentru suma de 200,9 mil. lei, astfel că şi-a marcat exitul din sectorul bancar românesc.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.