Finanţe personale

Ce câştiguri şi ce pierderi au adus în ultimii trei ani fondurile locale de acţiuni

17 iul 2018 Autor: Liviu Popescu

Fondurile locale de acţiuni au livrat în ultimii trei ani investitorilor un randament chiar şi de 35%, aşa cum este cazul Certinvest BET-FI, vehicul de investiţii care urmăreşte evoluţia indicelui sectorului financiar, sau au adus pierderi de 15%, cum afişează Active Dinamic administrat de Swiss Capital AM, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Fondurile de acţiuni sunt instrumente de investiţii pe termen lung cu un grad ridicat de risc întrucât sunt expuse la volatilitatea acţiunilor în contextul în care cea mai mare parte a activelor acestora este investită în acţiuni. Însă randamentele pot fi măsura riscurilor.

Certinvest BET-FI este un fond de acţiuni care are la bază dispersia riscului pe cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi pe acţiunile Fondului Proprietatea prin corelarea performanţelor cu cele obţinute de indicele acestora, respectiv BET-FI.

Astfel, fondul investeşte în proporţie de peste 90% în cele şase acţiuni (SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Banat-Crişana, SIF Oltenia, Fondul Proprietatea).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.