Finanţe personale

Care sunt cele mai performante fonduri mutuale de randament absolut din România: randamente între 8,49% şi 14,22%

25 iun 2019 Autor: Tibi Oprea

Administratorii de active au strâns 468,5 milioane de lei „n fon­duri de randament absolut, adică instrumente de investiţii fi­nan­ciare care au ca scop obţinerea de câştiguri indiferent de cât de nefavorabile sunt condiţiile din piaţa financiară, potrivit datelor de la finalul lunii mai ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Cel mai performant fond de acest tip este Audas Piscator, administrat de Atlas Asset Management. Acesta a livrat cel mai ridicat randament la 12 luni, respectiv 8,49%, dar şi „n ultimele 36 de luni, respectiv 14,22%.

Fondul numără 22 de investitori, cel mai mic număr din rândul celor 11 fonduri locale de randament absolut, şi are active de 9 milioane de lei, printre cele mai reduse din rândul celor 11.

Erste Asset Management administrează următoarele trei fonduri de randament absolut dintre cele analizate, respectiv You Invest Solid Ron, care a livrat „n ultimul an un randament de 2,89%, You Invest Balanced Ron, cu randament la 12 luni de 2,44%, şi You Invest Active Ron, cu randament „n ultimul an de 2,29%.

Raiffeisen Benefit numără cei mai mulţi investitori (2.223) şi se află pe locul doi în funcţie de activele gestionate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.