Finanţe personale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti după raportarea rezultatelor pe S1/2018

21 aug 2018 Autor: Liviu Popescu

Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi BRD sunt cele mai ieftine acţiuni din cele 13 ale indicelui principal BET în contextul în care acestea se tranzacţionează la cele mai mici valori ale multiplului de piaţă PER (price earning ratio), calculat pe baza rezultatelor financiare pe ultimele 12 luni, care le încorporează şi pe cele pe S1/2018, potrivit da­te­lor agregate de BT Equity Research.

„Marea majoritate a companiilor din indicele BET se păs­trează la un indicator P/E atractiv, semn al unei pieţe care este departe de a fi scumpă. Companiile au reuşit, în bună mă­sură, să beneficieze de creşterea economiei româneşti, înre­gistrând, per ansamblu, rezultate operaţionale în creş­te­re“, se arată într-un raport al brokerilor de la Prime Transaction.

Banca Transilvania (TLV) a ajuns cea mai subevaluată acţiune din structura indicelui în contextul în care instituţia de credit de la Cluj a raportat pentru primul semestru veni­turi operaţionale de 2,1 mld. lei, plus 58% şi un profit net de 854 mil. lei, plus 67%.

La preţurile de închidere din 20 august banca avea un PER de 6,4.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.