Finanţe personale

Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania

13 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, Electrica şi SIF Banat-Crişana sunt cele mai mari cinci deţineri ale fondului de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Ma­nagement, societate membră a grupului financiar Banca Transilvania.

BT Maxim se adresează investitorilor dinamici, mai puţin conservatori din punctul de vedere al aversiunii de risc în contextul în care minimum 85% din activele fondului sunt investite în acţiuni listate la bursa românească, astfel că randamentele sunt în strânsă legătură cu evoluţia bursei de la Bucureşti. Restul investiţiilor merg de regulă în depozite bancare. Fondul poate de asemenea să-şi ajusteze expunerea pe acţiuni pentru a evita din scăderile pieţei, dar şi pentru a beneficia cât mai mult de perioadele de creştere.

BT Maxim are aproximativ 2.330 de investitori şi active de 147 mil. lei, potrivit informaţiilor de pe propriul site. Randamentul adus în 2017 a fost de 15%. Spre comparaţie în prima lună din 2017 în top cinci deţineri ale BT Maxim se găseau Electrica (9%), BRD (8%), Banca Transilvania (7,9%), Petrom (6,6%) şi Romgaz (6%).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.