Finanţe personale

Care au fost acţiunile de la bursă care au scăzut cel mai mult în noiembrie. Surprinzător, o companie din BET este printre ele

7 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Cele mai mari zece deprecieri ale acţiunilor listate pe segmentul principal al bursei româneşti variază de la 7% în cazul Petrolexportimport până la 24% în cazul companiei Uztel Ploieşti, potrivit raportului lunar realizat de BVB.

Însă în top zece cele mai mari scăderi la bursă în noiembrie este şi un emitent din componenţa indicelui de referinţă BET, companii caracterizate drept „blue chip-uri“, fiind cele mai tranzacţionate de la bursă.

Acţiunile Electrica (EL) au scăzut pe parcursul lunii no­iembrie cu 9%, ceea ce le poziţionează pe locul şapte în topul celor mai mari deprecieri, în condiţiile în care declinul a fost cauzat în mare parte de rezultatele financiare sub aşteptările analiştilor. Şansele de a distribui dividende cu un randament rezonabil anul viitor sunt practic compromise, se arată într-un raport al companiei de brokeraj Prime Transaction în care se menţionează că în acelaşi caz este şi Transelectrica (TEL).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.