Businessul Romstal a crescut cu 8% anul trecut, la 660 milioane de lei

24 iun 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Distribuitorul de instalaţii şi materiale de construcţii Romstal, parte a grupului italian controlat de omul de afaceri Enrico Perini, şi-a majorat cifra de afaceri cu 8% în 2017 faţă de anul anterior, ajungând la aproape 660 de milioane de lei.

Numărul mediu de angajaţi la nivelul anului trecut a fost în uşoară creştere, în timp ce profitul a scăzut de la 45 de milioane de lei în 2016 la 37 de milioane de lei anul trecut, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Reţeaua de magazine Romstal numără peste 130 de unităţi, dintre care 12 se află în Bucureşti, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Magazinele Romstal sunt specializate în comercializarea de produse tehnice (hidro, termo, sanitare şi electrice) de dimensiuni medii, situate în zone cu vad comercial.
Businessul Romstal a fost fondat în 1994 de omul de afaceri italian Enrico Perini. Pe piaţa din România, Romstal există din 1994 şi distribuie produse din mai multe divizii - termo, hidro, sanitare, ceramice şi electrice.
Prin distribuţia de materiale de construcţii, Romstal activează pe o piaţă locală de bricolaj a cărei valoare este estimată la peste trei miliarde de euro anual.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.06.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.