Bilanţ la două luni de la lansarea IMM Invest: 7.418 credite aprobate, 3,1 mld. lei pentru investiţii şi încă 3,1 mld. lei pentru capital de lucru. Băncile înscrise în program au respins până acum 12.390 de cereri din partea IMM-urilor

23 iun 2020 Autor: Ramona Cornea

La aproape două luni de la startul programului IMM Invest, 7.418 credite în valoare de 6,2 mld. lei au fost aprobate, jumătate din sumă mergând spre inves­ti­ţii şi cealaltă jumătate fi­ind credite pentru capital de lucru, conform datelor fur­nizate ieri, la solici­tarea ZF, de către Fondul Naţional de Garan­tare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„Deja cinci bănci au epuizat plafonul“, a spus Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM. El nu a dorit să menţioneze numele acestor instituţii financiare, însă a explicat că alte zeci de mii de contracte sunt încă în analiză, mai exact 46.685 de dosare au fost trans­mise de Fond către bănci.

Băncile înscrise în program au respins până acum 12.390 de cereri din partea IMM-urilor, mai arată datele Fondului.

Cele mai mult credite au fost acordate microîntreprinderilor – 4.084 de credite, în valoare totală de aproape 2 mld. lei, urmate de întreprinderile mici, cu 2.763 de credite în valoare de circa 2,8 mld lei şi de întreprinderile mijlocii – 571 de credite cu o valoare totală de aproape 1,5 mld. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.06.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.