Banca Transilvania, profit de 436 mil. lei în T1/2019, plus 19%. Ömer Tetik, CEO: Am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat

25 apr 2019 Autor: Anelis Baciu

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din piaţa locală, a început anul 2019 promiţător, în condiţiile în care profitul net aferent primului trimestru s-a majorat cu 19%, până la 436 mil. lei. Îmbunătăţirea câştigului net a fost susţinută de întărirea bilanţului prin creşterea cu peste o cincime a creditelor, dinamică influenţată şi de integrarea activelor Bancpost, instituţie de credit preluată de BT la finalul anului 2017.

 „(..) Planul nostru a funcţionat foarte bine şi am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat pentru clienţii noştri. 42.000 de împrumuturi pentru companii şi persoane fizice au fost acordate de BT în primul trimestru al acestui an“, a comentat evoluţia băncii Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) erau cotate ieri pe bursa de la Bucureşti la ora 15:30 la 2,155 lei per titlu, cu 0,23% mai mult decât în ziua precedentă. Capitalizarea băncii însuma circa 10,3 mld. lei. De la începutul anului acţiunile BT au un plus de circa 5%, dar râmân sub nivelul din urmă cu un an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.04.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.