Banca Transilvania a obţinut un profit de 848 mil. lei în S1/2019, în creştere cu 28%. Omer Tetik, CEO al băncii: „Rezultatele pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare“

14 aug 2019 Autor: Claudia Medrega

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit după active de pe piaţa locală, a raportat pentru primul semestru (S1) un profit net de 848 mil. lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acesta este cel mai bun câştig net raportat de banca din Cluj pentru primul semestru pe parcursul ultimului deceniu, rezultatul fiind influenţat de ascensiunea veniturilor în condiţiile majorării creditării cu 20% faţă de S1/2018, la 37,7 mld. lei, într-un context caracterizat de dobânzi mai mari.

„A fost o perioadă dinamică, cu volume în creştere, ceea ce ne-a permis să obţinem venituri bune în condiţiile unor comisioane reduse. Ritmul creşterii depozitelor, creditelor şi operaţiunilor arată încrederea clienţilor persoane fizice şi IMM în BT. Rezultatele primului semestru pregătesc terenul pentru planurile mari pe care le avem în perioada următoare“, a declarat Omer Tetik, director general la Banca Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transilvania, profitul net a urcat în primul semestru până la 942,3 mil. lei. Banca Transilvania a strâns în S1/2019 venituri operaţionale de aproape 1,9 mld. lei, în creştere cu peste 32% faţă de S1/2018.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.