Anunţ la ZF Live: MAM Bricolaj vrea să vândă 25% din acţiuni la Bursă

27 ian 2020 Autor: Liviu Popescu

MAM Bricolaj, furnizor de materiale şi accesorii pentru mobilier controlat de familia Găvan, intenţionează să se listeze la Bursa de la Bucureşti prin vânzarea unui pachet de 25% din acţiuni pentru atragerea de capital necesar dezvoltării companiei.

„Vom vinde 25% din acţiuni pe segmentul AeRO al Bursei româneşti. Am semnat contractul cu brokerul, care a spus că MAM Bricolaj se prezintă bine. Vrem să atragem capital necesar investiţiei accelerate, să deschidem încă un magazin în Bucureşti şi ulterior să mergem în Braşov, Iaşi, Cluj. Primim constant cerere din alte oraşe“, spune Cristian Găvan, acţionar cu 90% al MAM Bricolaj, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Compania operează două magazine, unul în zona de sud a Capitalei (în Berceni, pe strada Luică) şi unul în estul oraşului (în Titan). Fiecare are o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi şi comercializează accesorii pentru bucătărie, adezivi, cuiere, electrocasnice, parchet, saltele, mese şi scaune, uşi de interior, vopsele şi altele.

Pe lângă cele două magazine fizice, MAM Bricolaj vinde şi prin intermediul site-ului.

Compania a avut afaceri de 6,1 milioane de euro în anul 2019, iar estimările lui Cristian Găvan pentru 2020 sunt de plus 10-12%.

Produsele pe care le vinde MAM Bricolaj provin atât din România, cât şi din ţări ca Germania, Austria, Polonia, China, Turcia, Spania.

Compania a fost „nfiinţată „n 2011, cu o investiţie de 100.000 de euro, din care jumătate a mers către renovarea şi amenajarea primului spaţiu deschis, iar cealaltă jumătate către achiziţia unui prim stoc de produse.

Primul magazin deschis a fost cel din Titan, iar „n 2014 a urmat cel din Berceni. Magazinul din Titan a fost mutat la sfârşitul anului 2019. Înainte de a fonda MAM Bricolaj, Cristian Găvan conducea o afacere cu producţie de mobilier la comandă.

Pe piaţa locală de bricolaj, evaluată la circa 4 miliarde de euro, lider este Dedeman, compania antreprenorială a fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl. În acelaşi domeniu, mai sunt activi retailerul Arabesque, deţinut de familia Rapotan, britanicii de la Kingfisher (care deţin reţeaua Brico Dépôt) şi germanii de la Hornbach, dar şi mai multe companii locale mici.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.