Finanţe personale

Allianz-Ţiriac Pensii Private intră acţionar la BRD şi la Alro Slatina, dar vinde tot la Nuclearelectrica

23 apr 2019 Autor: Liviu Popescu

AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond de pensii administrat privat din România după cel al NN, a intrat în acţio­na­riatul BRD şi la cel al Alro Slatina în al doilea semestru din 2018, însă a li­chidat deţinerea de 0,3% la Nuclear­elec­trica, potrivit datelor agre­gate de ZF din cel mai recent raport al fondului.

Fondul de pensii ad­ministrat de Allianz-Ţi­riac Pensii Private are la finele anului 2018 o pondere de 1,1% din capitalul social al BRD, echiva­lentul unei investiţii de

88 de milioane de lei, şi 3,27% la Alro Slatina, adică 72 de mi­lioane de lei, potrivit celor mai recente date.

„Misiunea principală asumată de Allianz-Ţiriac Pensii Private este de a pro­teja şi promova interesele partici­pan­ţilor, urmărind maximizarea per­for­manţei fondurilor printr-o politică de administrare prudenţială pe ter­men lung. Structura deţi­ne­rilor unui fond la un mo­ment dat este o reflec­tare a acestei politici“, spu­ne Virgil Ichim, di­rec­torul general al Allianz-Ţiriac Pensii Pri­vate, pentru ZF.

Cel mai probabil in­ves­tiţia la Alro Slatina a fost realizată în timpul pla­samen­tului privat de la finele anului 2018, inter­me­diat de bro­kerii de la Swiss Capital. Prin urmare este posibil ca şi alte fonduri de pensii pri­vate să raporteze deţineri la această companie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.