Albalact, liderul pieţei de lactate, vânzări de 620 mil. lei în 2018

21 oct 2019 Autor: Mădălina Panaete

Albalact, cel mai mare jucător de pe piaţa de 5 mld. lei (1,2 mld. euro) a produselor lactate, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 620 de milioane de lei (peste 133 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Compania a ajuns în acest fel la cel mai înalt nivel raportat în istoria sa, acesta fiind al treilea an consecutiv în care producătorul din judeţul Alba raportează afaceri mai mari. Însă, ritmul de creştere este cel mai scăzut de după preluarea de grupul francez Lactalis.

Pe de altă parte, profitul net al producătorului s-a majorat în 2018 cu peste 130%, ajungând la 20 de milioane de lei (4,3 mil. euro).

Profitul net al companiei a fost în 2018 mai mare chiar şi decât cel raportat în anul care a precedat tranzacţia prin care Raul Ciurtin şi fondul de investiţii RC2 au ieşit din businessul Albalact.

În 2015, compania a raportat un profit net de peste 13 mi­lioane de lei, iar la începutul anului 2016 Lactalis a semnat un acord cu principalii acţionari pentru a prelua businessul Albalact, la acea vreme listat pe bursă.

Prin achiziţia pe care a semnat-o în acel an, Lactalis şi-a adjudecat prima poziţie în clasamentul celor mai mari jucători de pe piaţa lactatelor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.10.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.