Adrian Polec, un antreprenor local, vrea să livreze din 2022 baterii pentru maşini electrice

20 feb 2020 Autor: Bogdan Alecu

Compania Prime Motors Industry, controlată de antreprenorul Adrian Polec, a demarat producţia de test de baterii la noua fabrică din Cernica, de lângă Bucureşti. Compania româ­neas­că negociază în prezent cu mai mulţi constructori europeni pentru a putea livra în următorii ani baterii pentru viitoare maşini electrice.

„Momentan calibrăm producţia de baterii. Cei de la Rombat au investit 12 mil. euro în fabrică şi au cumpărat 35% din Prime Motors, care produce bate­riile Li-Ion. Cu Rombat producem ce­lu­lele. Rombat este o firmă cu tradiţie şi a fost mai uşor să demarăm produc­ţia cu un astfel de parteneriat“, a spus Adrian Polec. El controlează şi Grupul APX prin care deţine hotelul Union Plaza de pe B-dul Unirii din Capitală, alături de alte trei hoteluri în România.

Rombat a preluat anul trecut an 35% din acţiunile companiei Prime Motors Industry SRL Bucureşti, pro­du­cător de baterii Li-Ion şi vehicule elec­trice. Producătorul din Bistriţa în colaborare cu compania Prime Motors Industry din Bucureşti, specializată în producţia de baterii Lithium-Ion, au dezvoltat în 2018 versiunea electrică a Daciei Logan, fiind unul dintre primii paşi pe care Rombat l-a făcut în dome­niul bateriilor pentru vehicule electrice şi stocarea energiei.

„În prezent exportăm peste tot în lume pentru aplicaţii industriale, energy storage şi automotive. Am discutat deja cu mai mulţi producători auto din Europa, însă cei mai mulţi încep în 2022-2023 producţia de de serie, dar ca să ajungi la producţia de serie trebuie să produci trei-patru ani pentru a fi omologat. Noi avem acum o capacitate instalată de 200 MWh, putem produce un milion de celule“, a spus Adrian Polec.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.