Abris Capital negociază noi achiziţii pe piaţa echipamentelor stomatologice. În urmă cu o lună fondul de investiţii a cumpărat firma Dentotal Protect, unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei de profil

21 iul 2019 Autor: Cristina Rosca

Fondul de investiţii Abris Capital a demarat deja mai multe discuţii pentru preluarea unor jucători de pe piaţa echipamentelor stomatologice la doar o lună de la achiziţia Dentotal Protect, potrivit surselor ZF. Printre ţinte se numără şi firma Alligator Dent, cu afaceri de peste 10 mil. lei anul trecut, mai spun sursele din piaţă. Oficialii de la Abris nu au dorit să comenteze informaţia.

Ei au declarat însă că sunt interesaţi de noi achiziţii pe această piaţă. „Sub noua structură de acţionariat, Dentotal va lucra la consolidarea şi creşterea cotei sale de piaţă, atât organic, cât şi prin noi achiziţii“, potrivit anunţului făcut de fond în momentul preluării Dentotal.

Decizia Abris de a face noi achiziţii pe această piaţă unde abia a cumpărat o primă companie vine în contextul în care un fond de investiţii pariază pe un business pe o perioadă limitată de 4-5 ani (în medie), pentru ca apoi să vândă mai departe în câştig. Astfel, în această perioadă de 4-5 ani fondul trebuie să crească businessul suficient pentru ca acesta să devină atrăgător pentru un investitor, fie strategic, fie financiar.

Piaţa echipamentelor stomatologice din România este puternic fragmentată, cu multe afaceri antre­pre­noriale de dimensiuni mici şi medii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.