A sfidat criza: Nuclearelectrica a adus investitorilor de la Bursă un randament de 22% în S1/2020. Capitalizarea companiei a urcat cu circa 400 mil. lei, la 4,7 mld. lei

6 iul 2020 Autor: Liviu Popescu

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), ope­ra­tor al centralei nucleare de la Cernavodă şi companie con­tro­la­tă de statul român în proporţie de 82,5%, a avut în pri­ma ju­mă­tate a anului 2020 cea mai performantă ac­ţiune din pri­ma ligă bursieră de la Bucureşti, arată datele agregate de ZF.

Astfel, cu un randament de 22%, care include pe lângă dinamica preţului acţiunii şi randamentul dividen­de­lor acordate din rezultatul net al anului 2019, Nuclear­electrica a fost cea mai performantă acţiune din rândul celor 17 care intră în structura indicelui principal BET.

Spre comparaţie, indicele s-a depreciat cu 13,2%, dar o comparaţie mai relevantă cu randamentul SNN, dat fiind faptul că a acordat şi dividende în acest interval de timp, este cea aplicată indicelui dividendelor. Astfel, BET-TR, cel care reflectă atât evoluţia preţului acţiunilor, cât şi randamentul dividendelor acordate de companiile din prima ligă bursieră, a scăzut cu 10%.

Pe 30 decembrie 2019, adică ultima şedinţă de tran­zac­ţio­nare a anului precedent, SNN a închis la un preţ de 14,26 lei pe acţiune. Pe 25 iunie 2020, compania de stat şi-a remu­ne­rat investitorii cu un dividend de 1,653 lei pe acţiune.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.07.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.