SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - RIGIPS Business Unit
 • Nume: SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION PRODUCTS ROMANIA - RIGIPS Business Unit
 • CUI: RO6194577
 • Registrul comerțului: J40/16947/1994
 • Domeniu de activitate: Construcţii şi real estate // Materiale de construcţii
 • Produse şi servicii:
  Plăci din gips-carton
  Plăci speciale
  Plafoane fixe/demontabile
  Profile metalice şi accesorii
  Gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos
  Chituri, adezivi şi gleturi pentru plăci din gips-carton
Informații generale
 • Anul înființării: 1994
 • Management
  • Arh. Constantin Hariton Director General
  • Oana Ignat Director Financiar
 • Contact:
  Relaţii cu publicul
  Iuliana Oprea
  iuliana.oprea@saint-gobain.com
  0743 119 777

Prezentarea companiei

Saint-Gobain Rigips România, prezentă pe piaţa din România de peste 20 de ani, parte a Grupului mondial Saint-Gobain, aflat în topul celor mai inovatoare 100 de companii din lume, este o companie pionier în dezvoltarea şi producţia de materiale pentru construcţii, în special a sistemelor pentru pereţi şi plafoane.

Atestată de către Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (Romania Green Building Council) ca furnizor de soluţii pentru clădirile certificate în programul “Green Homes”, Saint-Gobain Rigips oferă soluţii inovatoare în ceea ce priveşte sistemele pe bază de gips-carton şi ipsos, propunând soluţii dedicate creşterii confortului ocupanţilor, soluţii pentru zone cu grad ridicat de umiditate, izolare fonica şi tratamente acustice, soluţii pentru rezistenţă sporită la foc, rezistenţă la impact, soluţii care ajută la purificarea aerului din interiorul clădirilor, dar şi soluţii estetice destinate tuturor tipurilor de spaţii.

Inovaţiile Saint-Gobain Rigips cresc confortul din viaţa oamenilor şi îmbunătăţesc în acelaşi timp calitatea mediului, produsele sale fiind bazate pe roca de gips, o materie primă 100% reciclabilă de un număr infinit de ori, provenită din depozitele naturale de rocă.

GAMÃ VARIATÃ DE PRODUSE

Saint-Gobain Rigips România pune la dispoziţia clienţilor săi o gamă variată de produse performante de înaltă calitate, precum şi soluţii complete pentru a răspunde nevoilor de confort termic, acustic, de protecţie la umiditate, rezistenţă la foc, rezistenţă la impact, dar şi de îmbunătăţire a calităţii aerului interior: plăci din gips-carton şi plăci speciale, profile şi accesorii pentru realizarea structurilor pereţilor de compartimentare şi a placărilor uscate, o gamă largă de plăci şi structura aferentă pentru tavane false demontabile şi/sau nedemontabile, tencuieli umede pe bază de ipsos natural, materiale de îmbinare şi finisare, precum şi o gamă larga de accesorii specifice montajelor sistemelor uscate şi umede. 

Produsele din portofoliul Saint-Gobain Rigips îndeplinesc cele mai exigente cerinţe de calitate, acestea având o durată de viaţă similară cu cea a clădirii în care sunt utilizate. Plăcile din gips-carton, gleturile şi tencuielile marca Rigips® si Rimano®, au la bază ipsos, o materie primă 100% reciclabilă, impactul asupra mediului înconjurător fiind redus.

Produsele Rigips® au contribuit la realizarea unor proiecte reprezentative în România în ultimii 20 de ani, proiecte de impact, dintre care amintim: Sky Tower, Promenada Mall, World Trade Center, Hotel Athenee Palace Hilton, Ateneul Român, Hotel Continental Sibiu, Hotel Central Plaza Piatra-Neamţ, Teatrul Naţional Bucureşti, spitalul Grigore Alexandrescu, maternitatea Regina Maria.

De  asemenea,  în  cadrul  programul  Superbrands  România  2013-2014,  Saint-Gobain  Rigips  a  primit  pentru  a doua oară consecutiv, statutul de Superbrand, la categoria “Household & Construction” - recunoaştere a calităţii produselor şi a eforturilor constante făcute de companie pentru a inova şi a oferi produse şi servicii de calitate.

Grupul Saint-Gobain din care face parte se află în topul celor mai inovatoare 100 de companii din lume conform studiului Thomson Reuters. Un sfert din cifra de afaceri anuală de aprox. 41 miliarde euro (în 2014) este realizată de produsele noi, iar în România acestea  contribuie cu un procent  chiar  mai  mare:  aproape  o  treime  din  cifra  de  afaceri  anuală.

Sursa: Compania