Top Tranzacţii 2018. Scandia Food - Thenaisie Provote (Spania)

17 aug 2018 Autor: Mădălina Panaete

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România, a achiziţionat Thenaisie Provote, o companie din regiunea Galicia (Spania), specializată în producţia şi distribuţia de produse din peşte şi fructe de mare. Thenaisie Provote are vânzări anuale de aproape de 30 mil. euro şi circa 200 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul alimarket.es.

Aceasta este prima achiziţie făcută de producătorul român în afara ţării şi face parte din strategia companiei de a deveni cea mai mare companie românească de produse alimentare la nivel naţional, conform datelor transmise de compania românească. Scandia Food este lider pe piaţa conservelor din România, având o fabrică în judeţul Sibiu, inaugurată în 2010 după o investiţie de 45 mil. euro.

Compania s-a extins cu două noi linii de business în anul 2010 şi anume restaurant quick service şi producţia de mezeluri. În prezent, are 3 restaurante în Bucureşti, în marile centre comerciale. Mărcile deţinute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Via, Lotka, Năvodul Plin, Kopca, Rotina şi Roua.

În 2016, Scandia Food a cumpărat producătorul de conserve Rotina din Hunedoara.

Scandia Food este controlată, prin intermediul mai multor companii, de famiile Gaşpar şi Creştin. Compania a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri a grupului de peste 59 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de 2016 .

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.