Top Tranzacţii 2018. Premium Porc Group - complex de creştere a porcinelor Venturelli

28 aug 2018 Autor: Mădălina Panaete

Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii de porc, a preluat anul trecut complexul de de creştere şi exploatare a porcinelor Venturelli din Sibiu. Tranzacţia s-a parafat în trimestrul patru şi vine să întărească poziţia Premium Porc pe piaţă.  Venturelli Prod are acţionari italieni, conform datelor de la Registrul Comerţului. În 2016, compania avea afaceri de peste 22 de milioane de lei.

Premium Porc a produs în 2016 circa 400.000 de porci în fermele de creşetere a porcinelor din judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Sibiu şi Brăila. România avea un efectiv de 4,7 milioane de capete de porcine la sfârşitul anului 2016, în scădere cu circa 220.000 de capete faţă de anul precedent. Principalii competitori ai grupului Premium Porc sunt crescătorii de porcine Smithfield, Europig, Danbred şi alţii. 

Creşterea porcinelor este un sector în care în 2016  activau 610 companii cu afaceri cumulate de 2,9 mld. lei (peste 640 mil. euro), potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Grupul Premium Porc miza anul trecut pe vânzări de peste 57 mil. euro, plus 4-5%, datorită creşterii productivităţii din cadrul fermelor, potrivit datelor comunicate anterior de reprezentanţii companiei.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.