Top Tranzacţii 2018. PayPointServices - Payzone

9 oct 2018 Autor: Cristina Bellu

Operatorul britanic de plăţi PayPoint a finalizat în octombrie 2017 procesul  de preluare a subsidiarei locale a grupului irlandez Payzone, care oferă servicii de plăţi şi încărcare electronică în România.

Tranzacţia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei cu condiţia ca PayPoint să nu crească pentru o perioadă de timp preţul solicitat anumitor companii pentru prestarea serviciilor de încasare a facturilor. De asemenea, compania şi-a luat angajamente menite a asigura firmele concurente care operează reţele de terminale de plată că pot obţine accesul în spaţiile comerciale necesare instalării terminalelor de plată situate în mediul rural.

Alăturarea celor doi jucători a generat o reţea de peste 22.500 de puncte de plată pentru consumatorii locali şi un portofoliu extins de furnizori şi servicii.

PayPoint Services este parte a grupului britanic PayPoint, înfiinţat în 1996, fiind deţinută în majoritate de PayPoint PLC.

PayPoint a preluat în 2007 distribuitorul local de produse şi servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă Pay Store SRL, redenumit ulterior PayPoint Services. În 2008, societatea a lansat serviciul de încasare sume în numerar. PayPoint PLC este listată la London Stock Exchange.

Payzone a fost înfiinţată în 2004 şi are ca acţionar majoritar societatea Payzone Group din Irlanda, deţinută la rândul ei de un fond de investiţii.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.