Top Tranzacţii 2018

Premier Energy - Forte Gaz GN

4 oct 2018 Autor: Roxana Petrescu

În toamna lui 2017, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acelaşi domeniu şi care are acţionariat românesc. Premier Energy a fost înfiinţată în 2007, sub numele Petrom Distribuţie Gaze SRL, la acea dată fiind controlată de OMV Petrom SA. În 2013, controlul a fost preluat de compania Ligatne Limited, înregistrată în Cipru, printr-un acord de cesiune a părţilor sociale. Grupul de societăţi căruia îi aparţine Premier Energy - Gaz Sud Group - este activ pe pieţele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale.

Forte Gaz a apărut în a doua parte a anului 2014 ca o companie de trading şi furnizare în domeniul gazelor naturale. În 2016, compania a avut afaceri de 88 de milioane de lei, iar pentru 2017 estima 110 milioane de lei, cu o cotă de 1% în furnizare şi trading de gaze naturale în România. În vreme ce Premier Energy furnizează gaze naturale doar către consumatori, Forte Gaz face trading şi către alţi furnizori, astfel că prin această tranzacţie Premier Energy a intrat pe un nou segment de piaţă.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.