Top Tranzacţii 2018

Listarea Digi la Bursă - 25,6% din capitalul social al companiei

4 oct 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Aproximativ 24 de milioane de acţiuni au fost incluse în mai 2017 în oferta de listare a Digi Communications, în cea mai mare ofertă publică de listare la Bursa de la Bucureşti a unei companii private româneşti. La un preţ de 40 de lei pe acţiune, rezultă că valoarea ofertei a fost de aproximativ 950 de milioane de lei. Spre comparaţie, valoarea ofertei de listare a MedLife a fost de 250 de milioane de lei.

Prima săptămână de tranzacţionare la bursa de la Bucureşti a Digi după încheierea ofertei de listare a avut un rulaj total cu acţiuni de 507 milioane de lei, fiind astfel a doua cea mai valoroasă după listarea Fondului Proprietatea din 2011 încoace, cu excepţia ofertelor publice de vânzare. Prima săptămână de tranzacţionare de după listarea FP a avut un rulaj de 610 milioane de lei.

Banii pentru subscriere la Digi au venit în bună parte de la sindicatul bancar de intermediere, dar şi de la alte bănci din piaţă. BRD, una dintre băncile intermediare, a dat startul acordării către clienţii premium de scrisori de garanţie pentru subscrierea de acţiuni Digi chiar în ultima zi cu discount de 7%.

În mijlocul ofertei de subscriere, RCS & RDS a fost înştiinţată de DNA că are calitatea de suspect în dosarul Dragomir/RCS & RDS, în care erau implicaţi în calitate de suspecţi doi directori ai companiei, plus fostul director general. În august, DNA a trimis în judecată RCS & RDS şi mai mulţi oameni din conducerea companiei, pentru dare şi luare de mită şi spălare de bani.

Acţionarul majoritar al Digi este orădeanul Zoltan Teszari, cel care a fondat RCS & RDS în 1996. Înainte de a începe Analog CATV (o companie predecesoare a RCS & RDS), a fondat TVS Holding din Braşov în 1992, o altă mare companie de televiziune română prin cablu, care mai târziu a fuzionat prin absorbţie cu RCS & RDS.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.