TOP TRANZACŢII 2018

GTC - Cascade Office Building

7 oct 2018 Autor: Bogdan Alecu

Compania imobiliară GTC (Global Trade Center), proprietarul proiectului City Gate din Piaţa Presei, a cumpărat de la Adval Properties clădirea de birouri Cascade Office Building de pe strada Buzeşti, aproape de Piaţa Unirii. Valoarea tranzacţiei este de 9 mil. euro.

Clădirea Cascade de şapte etaje şi 4.300 mp de birouri a fost dezvoltată în anul 2004 de fondul de investiţii olandez East & Central European Venture Capital. În 2006 clădirea a fost cumpărată de fondul de investiţii imobiliare Fabian Capital Propert Fund contra sumei de 12 mil. euro. Ulterior, în 2009 clădirea a fost cumpărată de omul de afaceri Dinu Patriciu atunci când a ajuns la un acord pentru preluarea fondului britanic Fabian România listat la bursa din Londra.

Din 2014, activele imobiliare ale lui Dinu Patriciu au intrat în administrarea companiei Adval Asset Management. Compania Adval Properties, care deţinea clădirea, este deţinută de compania Alesendia Limited înregistrată în Cipru şi este condusă de David Hayward care a lucrat anterior pentru PwC şi Morgan Stanley Londra, el fiind anterior consultantul lui Dinu Patriciu.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.