Un grup austriac care curăţă textile pentru hotelul Radisson, Agricola Bacău sau Heidi Chocolat a preluat un competitor din Braşov pentru 5 mil. euro

7 mai 2018 Autor: Cristina Rosca

Grupul austriac Salesianer Miettex, activ în domeniul spălătoriilor comerciale şi prezent pe piaţa locală de un deceniu, a preluat o divizie a companie Promar Textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic. Promar Textil, înfiinţată în 1994, este o companie care produce textile, în special articole tricotate. De asemenea, a doua divizie a firmei din Braşov este aceea de servicii de spălare, curăţare şi întreţinere a articolelor textile. În total, compania Promar Textil are afaceri de 21 mil. lei, o marjă netă de profit de 10% şi peste 230 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe aferente anului 2016, cel mai nou pentru care există date. Austriecii au preluat doar divizia de spălătorii.

„Investiţia se ridică la peste 5 milioane de euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale. În anul 2007 compania intra pe piaţa din România prin inaugurarea spălătoriei din Bucureşti, iar în 2014 compania a lansat o noua fabrică Vestul ţării, la Oradea”, spun oficialii grupului austriac.

Prin noua achiziţie Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judetele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.

“La ora actuală, prin noua achiziţie ne creştem capacitatea cu aproximativ 25% şi vom acoperi 80% din teritoriul ţării (...). În toate aceste judete noi Salesianer Miettex are deja clienţi către care face livrari, însă, în urma acestei achiziţii, vom optimiza logistica, prin integrarea clienţilor existenţi şi contractarea de clienţi noi”, a declarat Adrian Chiorean, director general pe România al Salesianer Miettex.

După achiziţie, Salesianer Miettex va avea 300 de angajaţi în România, la Braşov lucrând aproximativ 90 de persoane.

“În 2014, cand am definitivat investiţia de la Oradea aveam o cifră de afaceri de 4,5 mil. euro. Înainte de achiziţia de la Braşov am avut 7,3 mil. euro, iar acum, împreună cu fabrica din Braşov vom avea o cifră de afaceri de 10 mil. euro.” Adrian Chiorean estimează că la finalul acestui an businessul va ajunge la 11,5 mil. euro.

Salesianer Miettex  spală acum în România 25 tone de textile pe zi, iar la Braşov se spală 8 tone pe zi.

La nivel European, Salesianer Miettex igienizează 510 tone textile/zi în 9 ţări şi are 3.300 de angajaţi şi peste 30.000 de clienţi.

În România, compania austriacă are clienţi în domeniul hotelier (Hotel Radisson, Hotel Novotel, Garden Inn by Hilton, Hotel President Oradea, Double Tree by Hilton Cluj,  Mercure Sighisoara); industrial (Marquardt, Swoboda Hartman, Porsche în industria automotive, Aaylex deţinatorii mărcii Coco Rico, Agricola Bacău, Heidi Chocolat în industria alimentară; Infomed Fluids, Actavis în industria pharma) şi în domeniul medical, diverse spitale private şi de stat (Spitalul Matei Balş, Maternitatea Filantropia, Sanador, Medicover, Spitalul Judeţean Timişoara,  Spitalul Judeţean Oradea, Spitalul Municipal Oradea).

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.